dinsdag 26 mei 2015

Wim Bleeker wint de Kaag


Op de foto de Ierse delegatie: Margaret Delaney en Gerry Murray. Klaar om mee te doen in hun originele Ierse jol uit 1925. Deze jol is altijd in de familie van Margaret geweest en om die reden zal ze hem ook nooit wegdoen. Naast de Ieren deden ook Japanners en 3 Duitse teams mee. De Japanners hebben een leenjol gekregen, maar het leuke is dat andere buitenlanders hun eigen traditionele houten jol meenemen naar het evenement dat voor de 47e keer is gehouden. In totaal hebben 52 jollen meegedaan. Alleen op de zondag stond er te weinig wind voor de lange afstand race, een fraaie zeiltocht langs grazende koeien en oer-Hollandse molens kon daarom niet doorgaan. Overall winnaar werd Wim Bleeker, de laatste wedstrijd hoefde hij niet eens meer mee te doen. tweede werd de zachtweer specialist Huib Ozinga, derde de new star Fred Knitel, vierde de Duitser Reinhard Schroeder en vijfde Frans Smits, de winnaar van 2014.
uitslag Kaag
Foto's gemaakt door wim bleeker
Foto's gemaakt door Mary Plantenga
Foto's gemaakt door Guido van den Elshout
Fraai verslag op twaalfvoetsjollenclub.nl

kleding voorschriften twaalfvoetsjollenclub


Bert Hamminga en Reinhard Schroeder tonen hier de kledingvoorschriften van de twaalfvoetsjollenclub, tijdens het Kaag evenement. Let op de stropdas bij Reinhard en de zwarte vlinderdas bij Bert. Prins Bernhard droeg vroeger altijd een anjer in de revers. Bert gebruikt hiervoor de kleine jollenvlag. Stijlvol. Helemaal goed.
De bovenkant ziet er zeer verzorgd uit, maar het voetenwerk doet de fraaie indruk teniet. Wat is namelijk het geval: Bert had geen passende schoenen en vond toen de oplossing: zijn rubberen zwarte zeillaarzen......Gelukkig heeft hij ze tijdens het diner niet uitgedaan....
Tijdens een evenement in Hamburg, Duitsland deed Jan Willem van Wezenbeek het nog anders. Onder zijn jasje met overhemd en stropdas, droeg hij een ...korte broek.

woensdag 20 mei 2015

Kaag 23-25 Mei


Het Kaag evenement van 22-23 mei is een internationaal Friendship evenement. In totaal hebben nu 51 jollen ingeschreven uit 4 verschillende landen: Nederland, Ierland, Duitsland en Japan. Op de foto de nieuwe Duitse jollenzeiler Eckhard Scheufler. Zie hier de deelnemerslijst op de nieuwe website van de twaalfvoetsjollenclub, ontwikkeld door het bedrijf custard.
Het is allemaal nog in ontwikkeling, maar de contouren staan als een huis.
Zelfs in Italie is de nieuwe site opgevallen: zie blog flotta romano. Uiteraard wordt ook hier de discussie over Modern en echt Klassiek weer aangehaald. We zijn het internationaal nog steeds niet met elkaar eens over de juiste koers: Modern of Klassiek.
Maar er is hoop: Op het Lac des Settons 11,12 juli is het de bedoeling een vredespijp te gaan roken met de houten jollenzeilers van Italie. Patricia Surendonk doet mee aan het Portofino evenement in Italie en zal proberen de Italianen over te halen mee te doen aan dit Friendship evenement in Frankrijk en daarnaast ook reklame gaan maken voor het poldermodel. Een begrip dat de Italianen nog niet kennen.