zaterdag 10 februari 2024

Training Zuidlaardermeer 30 maart 2024


*** Laatste nieuws: De training gaat door!!! De wind leek een spelbreker te gaan worden, maar het wordt ca. BFT 3 en 15 graden: ideaal zeilweer dus. Het hek bij ZZ gaat om 9:00hr open. Denk om de Zuidelijke ringweg bij Groningen. Deze is dicht. De noordelijke ringweg is een goed alternatief. Adres clubgebouw ZZ: Meerweg 58, 9606 PP Kropswolde. Tot zaterdag. Pieter en Wim ***

De training van de Twaalfvoetsjollenclub regio Noord en de Zeilvereniging Zuidlaardermeer (ZZ) vindt plaats zaterdag 30 maart 2024. Het hek bij ZZ is vanaf  9:00hr open en ben je welkom. Trainers zijn Wim Bleeker, Pieter Bleeker en Jeroen de Groot.
Na het optuigen van de boten eerst een korte warming-up om de spieren weer soepel te krijgen, ca. 10:30hr  Daarna theorie over het trimmen van de jol (zie foto), ca. 12:00hr het water op, waarna we de boothandling gaan oefenen zoals overstag gaan en gijpen. Vervolgens een paar korte trainingswedstrijden met een nabespreking en een drankje tot slot in het clubhuis van ZZ.
Voor met name benzinekosten van de volgboot, vraagt Jeroen de Groot als voorzitter van de Zeilvereniging Zuidlaardermeer (ZZ) een vergoeding van 5 euro per 12voetsjol.
Opgave via de secretaris van de twaalfvoetsjollenclub, de whatsapp groep Friendship Nordics, 12footcwc.org of een mail naar de trainers. Ook als je nog geen jol hebt, maar wel belangstelling, ben je welkom. Gewoon langskomen, vaak zijn er mogelijkheden mee te varen.
De Zeilvereniging Zuidlaardermeer kun je vinden door in de routeplanner Meerweg 58, Kropswolde in te voeren. Zie ook google maps Zeilvereniging Zuidlaardermeer aan de Meerweg, richting paviljoen de Rietzoom.
Voor een indruk, hier de foto's van de:
training 2017, training 2020, training 2022. training 2023