12footnews

International 12 foot dinghy

zaterdag 9 november 2019

Bijeenkomst regio Noord


Durk Zandstra heeft de jaarprijs van de regio Noord gewonnen. Hero Nieveen wint de skreppersprijs, de grootste stijger in het klassement. Jeanet Blokland leidde weer zeer professioneel de meeting op 9 november 2019. Een grote opkomst en veel nieuwe gezichten. Er zijn afspraken gemaakt over Boot Holland, de voorjaarstraining op het Zuidlaardermeer, de toertocht en de buitenlandse wedstrijden, Het belangrijkste evenement in 2020 is het Nederlands Kampioenschap op Langweer, waarbij diverse vrijwilligers zich hebben aangemeld. Er kan nog wel een kink in de kabel komen, als het bestuur overdreven zwaar gaat inzetten op de handhaving van de regels. Tijdens de ALV zal de juriste Willeke Zandstra een standpunt verkondigen waar veel jolzeilers het mee eens zijn. Deelname aan de technische vergadering van certificaathouders op 30 november is afhankelijk van de agenda. Volgens Hero, werkt de TC daar nu aan.
Bert Hamminga kon door zijn gebroken been niet deelnemen, maar stuurde nog wel een muzikale groet. Ierse muziek, oefenen voor het Clinkerfest festival 30 mei - 1 juni 2020 in Ierland.
zie hier de foto's

Links regio voorzitter Jeanet Blokland, Rechts de wedstrijdsecretaris Hero Nieveen, zichtbaar blij met de Skrepperprijs.