De hooligans van Feyenoord hebben veel vernielingen aangericht in Rome voor de voetbal wedstrijd tegen AS Roma. Italiaanse kranten gebruikten de titel "Nederlandse beesten" Daarbij verwijzend naar 1527 toen tienduizenden soldaten, Rome plunderden.Een Italiaanse kwaliteitskrant keurde deze titel af. In Nederland worden ook niet alle Italianen als maffiosi afgeschilderd. Slechts een zekere groep wordt tot de maffia gerekend.
Nog verder in de geschiedenis had je het stenen tijdperk. De bekende tekenserie de Flintstones gaf een grappig beeld van die tijd: Fred en zijn vrouw Wilma Flintstone in de hoofdrol. Op de jaarlijkse ledenvergadering van de Italiaanse jollenclub, heeft een zekere groep In de AICD de jollen voorkeur van de Nederlanders vergeleken met de Flintstone family
In italie wordt vaak geroepen, dat men respect dient te hebben voor de keuzes in Italie. Je kunt je afvragen of het een teken van respect is de vergelijking met de flintstones te maken. Net of Nederlandse jollenzeilers niet van deze tijd zijn.
Je zal in Italie maar in een houten klassieke jol willen zeilen, terwijl je voorzitter zegt dat je dan in een flintstone boot zeilt. Ik heb voorspeld, dat de houtenjol in italie in 10 jaar zou verdwijnen, maar met deze onhandige uitspraak wordt het ongetwijfeld 2 jaar.
Op de foto een foto van mij met Carlo Bocchino. In 2010 mocht ik zijn plastic jol lenen en er ook eerste mee worden in Bracciano tijdens de worldcup. Om misverstanden te voorkomen: ik heb niets tegen plastic jollen, prachtige boten. Maar als je ze samen laat varen tegen houten jollen, komen de houten exemplaren uiteindelijk in een museum terecht. Een plastic jol weegt 125 kg, een houten 170 kg, dat zegt genoeg.
In italie hebben ze wel visie door de eerste houten jol de Pirino (een flintstone boot?) alvast in een museum te plaatsen. In nederland blijven we er hopelijk gewoon mee wedstrijd zeilen. Bij voorkeur zonder aluminium mast, bij elke klasse vaak de volgende stap in het moderniseringsproces.
Lees het originele artikel in blog flotta romana.
Moderne metamorfosi di Google? Con una ricerca nel web è il primo risultato che si trova.
Non vi impensierite, Mrs. Wilma Flinstones è il soprannome che la nostra Francesca usa quando scrive di storia della vela. La metamorfosi fra vela storica e moderna si adatta bene sia a Francesca sia al nostro Dinghy 12p. Particolarmente all’estero la nostra segretaria è vista come la paladina dei Dinghy 12p in vetroresina, visti da “certi forestieri” ancora come temibili metamorfosi dell’originale di George Cockshott. In Italia il “plasticoni” sono felicemente prodotti da più di trenta anni e proprio grazie al loro successo che il Dinghy 12p di George Cockshott, sia di “vetroresina” sia “tutto di legno”, è vivo e fiorente.
Attenzione Google è crudele. Oggi cliccando “olanda e barcaccia” …… op!
Buon lavoro Francesca, continua così.