12footnews

International 12 foot dinghy

zondag 21 september 2014

Duuk van Heel wint GWS


Duuk Dudok van Heel heeft het klassenevenement van het Noorden gewonnen. Samen met Lia. De jollenzeilers uit de regios's Loosdrecht en Westen waren goed vertegenwoordigd en gingen met veel prijzen naar huis: Fred Knitel derde en Frans Smits zesde. De Noorderlingen: Pieter Bleeker tweede, Bert Bos vierde en Erik van der Meer vijfde. De GWS uitslagen.
Op de foto good old Tjibbe van der Laan maakt zijn jol 641 klaar in de verenigingshaven van de zeilvereniging GWS. Tjibbe werd uiteindelijk 15e.
GWS is ooit begonnen als een zeilvereniging voor de gewone man. Er wordt nog steeds in GWS schouwen gevaren. een interessante geschiedenis is te lezen hier. De schouwen zijn nu een eenheidsklasse en gemaakt in staal. Fred Knitel stelde op de prijsuitreiking voor eens te wisselen. Wie weet gaat dat volgend jaar door.
Er zijn in totaal drie wedstrijden gevaren. Op zaterdag een met erg licht weer. Op de zondag was het beide keren Bft 4 en 5, dus twee mansweer. In totaal hebben 25 jollen meegedaan. Inclusief de Duitse jollenzeilster Elena Gazenser. Ook weer veel nieuwe gezichten: Hans Plijsir in de 601 en Pieter Prins in de 355. Op de zaterdag avond is een jollendiner georganiseerd in het restaurant Theehuis. Er kwamen 40 mensen op af. De foto laat zien, dat er geanimeerde gesprekken plaats vonden.