12footnews

International 12 foot dinghy

woensdag 20 mei 2015

Kaag 23-25 Mei


Het Kaag evenement van 22-23 mei is een internationaal Friendship evenement. In totaal hebben nu 51 jollen ingeschreven uit 4 verschillende landen: Nederland, Ierland, Duitsland en Japan. Op de foto de nieuwe Duitse jollenzeiler Eckhard Scheufler. Zie hier de deelnemerslijst op de nieuwe website van de twaalfvoetsjollenclub, ontwikkeld door het bedrijf custard.
Het is allemaal nog in ontwikkeling, maar de contouren staan als een huis.
Zelfs in Italie is de nieuwe site opgevallen: zie blog flotta romano. Uiteraard wordt ook hier de discussie over Modern en echt Klassiek weer aangehaald. We zijn het internationaal nog steeds niet met elkaar eens over de juiste koers: Modern of Klassiek.
Maar er is hoop: Op het Lac des Settons 11,12 juli is het de bedoeling een vredespijp te gaan roken met de houten jollenzeilers van Italie. Patricia Surendonk doet mee aan het Portofino evenement in Italie en zal proberen de Italianen over te halen mee te doen aan dit Friendship evenement in Frankrijk en daarnaast ook reklame gaan maken voor het poldermodel. Een begrip dat de Italianen nog niet kennen.