12footnews

International 12 foot dinghy

vrijdag 14 augustus 2015

Jolly midweek Loosdrecht


Op 11, 12 en 13 augustus is een bijzonder evenement georganiseerd op de Loosdrechtse plassen. Zeer geschikt voor jolzeilers, die wat minder ervaren zijn. Op de foto Marjolijn de Ru in jol 705. Ze deed mee in de silverfleet. Vantevoren werd iedereen ingedeeld, om van elkaar te leren. Iemand van de goldfleet werd als mentor aan iemand van de silverfleet gekoppeld. In totaal 44 jollen.
's avonds was er een gezamenlijk maaltijd in het clubhuis van de Vrijbuiter voor zeer schappelijke prijzen. En daarna een sloepentocht door het natuurgebied van de Loosdrechtse plassen. Een tussenstop werd ingelast bij de bootbouwschool van de secretaris Patricia Scherpel. Gebak en koffie gingen er tijdens alle gesprekken goed in.
In totaal zouden er 6 wedstrijden worden verzeild. 2 per dag. Op de dinsdag is er maar 1 wedstrijd verzeild, vanwege te weinig wind. Woensdag weer 2 wedstrijden met een prima zeilwind van bft 3. En de donderdag stond er nog wat meer wind.
Er kon ook geruild worden van boot. De 112 van Bert Hamminga is een Belgische jol uit 1920. Bert had wat problemen met de snelheid en had al adviezen gekregen een nieuwe boot te kopen. Helemaal niet nodig. Ik vond het een voorrecht in zo'n "museumboot" te mogen zeilen: echt klassiek. zie foto. Bert had een vrij vlak Kort&smits zeil erop staan. Beetje de neerhaler aan. De schoot wat losser en aan de wind opeens een prima snelheid. Bert blijft nu genieten van deze oude dame en kan weer goed meekomen. Toch mooi dat zoiets in onze klasse nog kan. Genieten de jolly midweek. Een aanrader.
De winnaar is Fred Knitel geworden. zie de uitslagen
foto s Jolly Midweek genomen door Geja van Ommen
jolly midweek aankondiging op de twaalfvoetsjollenclub site
jolly midwek verslag 2015
.
De Twaalfvoetsjol weer een jeugdklasse? In de silvergroep Floyd Verbruggen aan de helmstok met zijn opa Frits Verbruggen als bemanning richting een fraaie 6e plaats.