12footnews

International 12 foot dinghy

maandag 5 oktober 2015

Houtskoolcup 3-4 oktober


Op de foto Peter Caldenhoven op weg naar de startlijn. Wel prachtig najaars weer (een Indian summer), maar geen wind. Op de Zaterdag werden alle wedstrijden daarom afgelast. Op zondagmorgen gingen de 3 klassen: Pampus, Solo en 12voetsjollen naar de startlijn. Er werd ook nog gestart, maar na een kwartier was de wind compleet op.
Sommigen pakten daarop de roeiriemen, een voordeel van een klassieke jol en roeiden zo een paar kilometer naar de kant. Op de rechterfoto onze penningmeester Rieks Reyers met aan de helmstok zijn zoon Pieter (10). Jong geleerd is oud gedaan. In een interview gaf Pieter aan dat hij de 12voetsjol een hele leuke boot vond. Je kunt er zelfs mee roeien. In de middag werd er toch nog een wedstrijd uitgeperst. 49 jollen hadden ingeschreven. 37 kwamen nog op tijd aan de startlijn. De overige 12 konden kwamen te laat, het terras was te aanlokkelijk.
In een mooie wedstrijd konden de senior lichtweer specialisten zoals Tonny Surendonk en Jan Sonnenberg goed meekomen. Winnaar van de ene wedstrijd werd Wim Bleeker met een straatlengte voorsprong. Bert Bos lag lang tweede, maar moest in het laatste voor de windse rak Karel de Boer, Fred Knitel en Hans Nieuwland voor laten gaan. Het zeilseizoen 2015 is voorbij. Het winterseizoen begint weer, tijd voor onderhoud aan de jollen.

Pieter Prins in de 355, de jol waar zijn vader Hans Prins in 1983 Nederlands Kampioen in is geworden.
Houtskoolcup uitslagen en foto's