12footnews

International 12 foot dinghy

vrijdag 29 juli 2016

NK loosdrecht
Wim en Marcel Bleeker kampioen 2016. Jeroen de Groot en Damy Jansen tweede. Derde is geworden Bob Heineke en Daan Groenendaal. zie de vele foto's gemaakt door Mary Plantenga

Op de Loosdrechtse Plassen viel pas in de 7e wedstrijd de beslissing. Frans Smits kwam verrassend naar voren, maar liet het afweten in wedstrijd 7. Bob Heineke nam te veel risico bij de start en verloor veel. Jeroen de Groot was al eerder afgevallen, maar kon in de laatste wedstrijd met een 2e plaats stijgen naar de overal tweede plaats.

Op de eerste dag, de vrijdag, was er veel wind en meestal 2-mans weer. Op de zaterdag en de zondagmorgen erg weinig wind en ook uit verschillende richtingen. In de laatste en 7e wedstrijd was het weer een "echte" wedstrijd.

De zeilvereniging de Vrijbuiter heeft o.l.v. wedstrijdleider Martin Heineke het evenenement perfect georganiseerd. Zeker gezien de moeilijke weersomstandigheden.

In totaal hebben 46 jollenzeilers meegedaan. Na 4 wedstrijden was er een splitsing in een kampioensgroep en een zilvergroep. In de zilvergroep heeft Daan Daniels gewonnen. Zie hieronder de resultaten van de kampioensgroep.