12footnews

International 12 foot dinghy

maandag 18 februari 2019

Baldeneysee 6-7 April 2019


De Duitse pers besteed aaandacht aan de international 12 foot dinghy. Zie foto, een krantenbericht uit 2018. Op 6 en 7 April zal de eerste van de 5 Friendshipseries worden verzeild op de Baldeneysee. Zie voor het complete programma de website van de CWC en international 12 foot dinghy.
Altijd al een keer in het buitenland willen zeilen, dan is dit evenement een aanrader. Inschrijven is nu mogelijk en kan via de Duitse zeilvereniging SKS. Kies daarna Ruhrpokal. De wedstrijden zijn open voor O-jollen en de 12 foot dinghies, waarbij de zogenaamde copenhagen rules gelden.
Bij de club, kun je gratis in je auto slapen. Adres: Hardenbergufer 268, 45239 Essen, Germany. zie SKS op google maps. In de buurt zijn verscheidene goede hotels, een aanrader is Gastgeb en Kamman. Meer informatie nodig? Neem contact op met Bert Hamminga, Reinhard Schroeder of Pieter Bleeker. Contactgegevens zie website CWC.
Niet vergeten: neem een zelfgebakken taart mee, dat is een traditie in de geest van "heel holland bakt". Gratis taart eten in het prachtige clubhuis van de SKS, met een Italiaanse uitbater. Zaterdagavond is er een diner. Met muzikale omlijsting door de musici Bert Hamminga en Wim BLeeker.

Het clubhuis van de SKS, nabij Essen. Hoewel vroeg in het voorjaar, is het bijna altijd mooi weer.

Alleen voor de taarten is een reis naar de Baldeneysee op 6-7 april al de moeite waard.
Het laatste stuk naar de SKS is lastig te vinden. Zie hier een kaartje met de aanrijd route naar het clubgebouw van de SKS.