12footnews

International 12 foot dinghy

maandag 5 juli 2021

Princenhoftocht 3 juli 2021

De 60e Princenhoftocht is zaterdag 3 juli 2021 verzeild. Het bestuur van de zeilvereniging Oostergo, gekleed in stijl met stropdas en schipperspet, want deze vereniging bestaat al sinds 1848. Het handhaven van de de traditie is daarom belangrijk. Drie klassiekers mochten inschrijven: Lark, 30m2 en 12voetsjol. De start op het Pikmeer bij Grou en daarna door smalle vaarten richting Princenhof voor de finish en lunch. De windsterkte was bft 1 en daarna was het op. De tweede start ging daarom niet door, alle boten werden vervolgens terug gesleept. Winnaar werd het noordelijke talent Floris van der Meer. Bert Hamminga is in april overleden aan de gevolgen van Covid-19. Alle jollen hadden daarom tijdens deze eerste wedstrijd van het seizoen, een zwarte wimpel aan de gaffel vastgemaakt. Reinhard Schroeder heeft tijdens de prijsuitreiking hier nog even bij stil gestaan en geheel in de humoristische stijl van Bert een speciale prijs aan Gerrit Klugkist overhandigd: een eend met geluid. Een soort pechprijs want Gerrit heeft lang op kop gelegen. Gelukkig ook weer nieuwe gezichten: Margot Breuning en Sicco Steenstra deden voor de eerste keer mee.
Gerrit in het midden met de speciale prijs. Floris (links) de winnaar en rechts zijn vader Erik van der Meer, die als tweede eindigde.
de uitslagen
en de foto's
zie ook het youtube kanaal van de international 12 association voor de princenhof video. Beheerder Reinhard Schroeder. Heb je leuke video's over de 12voetsjol, neem contact op met Reinhard, dan publiceert hij ze.