12footnews

International 12 foot dinghy

maandag 29 augustus 2022

Langweer aug 2022

De Koninklijke Watersport Vereniging Langweer organiseerde voor de 163e keer de Merke wedstrijden op de Langweerder Wielen. In totaal hadden 23 jolzeilers ingeschreven verdeeld over de regio's Noord, Kaag en Loosdrecht. De normale plassenbanen, 2 wedstrijden op een dag van 1,5 uur, 20 graden celcius en een Bft 3-5 wind. Ideale omstandigheden voor een perfect weekend. Het deskundige wedstrijdcomit√© lette goed op bij de start en dat kostte verscheidene zeilers een OCS. Foto's en uitslagen,  zie  foto album Langweer. En een verslag door gastredacteur Jan Hak.  De wisselbeker van het evenement was verdwenen, maar omdat de familie Zandstra een rijke historie heeft in de vereniging, heeft Louis weer een nieuwe D.F.Zandstra wisselbeker geregeld, die ik als de gelukkige, even mocht vast houden voor een foto.
Louis heeft ook nog een prima gezamenlijk diner geregeld, dat zonder een wanklank is verlopen. Niet dat alle bestuurlijke rimpelingen tussen Noord en West uit de wereld zijn, maar het gezamenlijke idee is wel de 12voetsjol klasse op een hoger plan te brengen. Want we hebben de wind mee, klassieke zeilboten zijn immers weer een trend aan het worden. Zie ook de stokoude kleine BM klasse. Ook present op Langweer.
De kleine BM klasse

Een enkeling in de klasse is gecharmeerd van  modernisering. Misschien zijn hydrofoils onder een 12voetsjol dan wel een idee. Gaan we gelijk een stuk sneller. En een helm op, went snel. Deze  foto van Geja  is trouwens echt en geen photoshop. Gelukkig deed deze surfende racemachine  niet mee in onze wedstrijd.