12footnews

International 12 foot dinghy

dinsdag 27 september 2022

KWS Sluitingswedstr sept 2022

De laatste wedstrijd van het seizoen in de regio Noord was met 13 inschrijvers goed bezocht. Op de zaterdag een stevige wind, tegen 6 bft aan. Hard werken en dat hielp weer tegen de kou, want 13 graden is wel even wennen na zo'n lange en mooie zomer. De zondag begon goed met een stralende zon, maar er kwamen al snel een paar fikse buien op ons af. Mooie donkere luchten, met daarna veel regen en een lichte windhoos. Het duurde niet lang, maar de gijpton was voor iedereen een angstig moment. Want omgaan op het Sneekermeer, met best koud water, is geen fijn vooruitzicht. Richard Reurslag lukte het niet de boot droog te houden en moest naar de kant worden gesleept. Zie de foto's en een verslag van Erik van der Meer. Tevens de zeer overtuigende winnaar. Zijn kommentaar: ik piekte te laat in het seizoen. Dat gold ook voor Sjouke Dijkstra die er in de laatste wedstrijd een zwaarbevochten 2e plek uitsleepte. Klaas Weissenbach is 80 jaar en wil de boot verkopen. Maar de fraaie 4e plek in wedstrijd 3 doet hem misschien weer van gedachten veranderen. De uitslagen van de KWS sluitingswedstrijden 2022.
Victor van Solinge, derde in het algemeen klassement haalde de prijzen op. Ook voorzien van de nodige humor: mischien moeten we de naam van regio Noord maar veranderen in Zeilclub Avondrood gezien de leeftijd van de meeste zeilers tussen de 60 en 80 jaar.
"André Hazes" knakworstjes eten bij Louis van Ameijden Zandstra (l) aan boord tussen twee wedstrijden in. Rechts zijn broer Durk.