12footnews

International 12 foot dinghy

maandag 6 april 2015

Duitsland - Nederland 3-1


De Duitser Reinhard Schroeder (r) heeft de regerende Nederlands Kampioen Pieter Bleeker (l) alle hoeken van het water laten zien. Op het Zuidlaardermeer zijn de paaswedstrijden verzeild op 5 april. Van de 4 wedstrijden won Reinhard er 3. De laatste 2 waren beide een close finish, waarbij door beide zeilers alle taktische trucs uit de kast werden gehaald. Reinhard trok uiteindelijk aan het langste eind. Hij was in 2013 bijna Nederlands Kampioen (als buitenlander is dat mogelijk). Door een protest greep hij net naast de titel. In 2014 was hij uit vorm. In 2015 lijkt hij op de weg terug. Ook het nieuwe super talent Bert Hamminga (in rubberpak) deed mee in 1 van de oudste nog varende jollen: de 112 gebouwd in 1923. Bert zijn ambitie: ik hoef niet gelijk Nederlands kampioen te worden, het doel is voor mijn neef te eindigen. We heten beide Bert Hamminga, maar mijn neef zeilt in de moderne 831. Bert Bos (2e van links), sinds januari voorzitter van de Twaalfvoetsjollenclub eindigde op de 3e plaats.
De training op 4 april en de paaswedstrijden op 5 april zijn de generale repetitie voor de Friendship wedstrijden op de Baldeneysee in Duitsland, Bij Essen op 11-12 april. Inschrijven is nog mogelijk: zie vorige blog artikel.
Het internationale jollen circus gaat dit jaar naar het Lac des Settons op 11-12 juli. Zie lac des settons. Geef je op tijd op, het is hoogzeizoen en hotels e.d. raken daardoor snel volgeboekt.
Lees hier Bert Hamminga's boeiende verslag van de training en de paaswedstrijden. Als je van geschiedenis houdt, kies lingeblog home en lees de interessante artikelen van Bert.