12footnews

International 12 foot dinghy

vrijdag 13 november 2015

Friendship series


And the winner is....Reinhard Schröder uit Duitsland. zie de uitslagen van de Friendship series 2015, waarbij jollenzeilers uit 11 verschillende landen mee deden.
- Germany. 11,12 April. Baldenysee
- Netherlands. 23,24,25 May. Kaag
- France. 11,12 july. Lac des Settons
Bij het berekenen van de uitslagen telden de volgende regels: 3 wedstrijdseries, geen aftrek. De Kaag als belangrijkste wedstrijd (50 jollen aan de start) telt mee bij een gelijke uitslag. Een DNC wordt "gestraft" met 25 punten, ofwel de helft van het aantal jollen dat bij de Kaag aan de start is verschenen.
De Friendship series is voor houten jollen volgens het klassieke systeem, zoals dat in Nederland en vele andere landen de standaard is. In landen waar een Italiaanse licentie geldt of helemaal geen regels zijn vastgelegd, belist de 12footcwc organisatie over deelname, in nauw overleg met het bestuur van de Twaalfvoetsjollenclub. Het alternatieve internationale circuit zijn de Cockshottseries. Hier gelden de Italiaanse regels, waarbij snelle plastic- en gepimpte houten jollen mogen meedoen. Boven windkracht 4 wordt er niet meer gezeild. Veel deelnemers met een klassieke jol beschouwen het als een gezellige tourtocht. Voor een echte wedstrijd kun je beter terecht bij de Friendship series. De plannen voor 2016 zijn Duitsland (Baldeneysee), Nederland (kaag) en Engeland (Great Yarmouth). Op de bovenste foto de Duitse jollenzeilers Eckhard Scheufler met zijn zoon en rechts de uitstekende en sportieve zeiler Reinhard Schröder, tijdens de wedstrijden op de Baldeneysee. Op de foto hieronder de Friendship wedstrijden in Frankrijk op het Lac des Settons met op de voorgrond Romain Berard en Laurent Tremois uit Frankrijk met FRA 38 en daarachter Nicky Arnoldus uit Canada in de 340.