12footnews

International 12 foot dinghy

maandag 29 oktober 2018

Belgium 27-28 october


Belgische biertjes, muziek en zeilen. Misschien wel in deze volgorde. De Friendshipseries, georganiseerd door de CWC en de SNEH op het Lac de l'eau d'Heure in het zuiden van Belgie, dichtbij Froidchapelle.
Een evenement van OK jollen en 12voetsjollen. Dat we elkaar wel liggen hebben OK jol zeiler Rod en 12voetsjol zeiler Bert muzikaal aangetoond. Gitaar, blokfluit en zang. Luister naar het prachtige lied california dreaming. Helemaal geimproviseerd, na afloop van een gezellig diner.
en het blues nummer over de 12voetsjol. (druk op de knop rechtsboven voor geluid)
Uiteraard is er ook nog gezeild. De foto 's geven een indruk. Het was koud, alleen op de zaterdag kon er gezeild worden. in totaal 4 wedstrijden en 8 deelnemers. Door diverse oorzaken moesten Jurri Rooyakers, Wim Bleeker en Ed van Cortenberghe verstek laten gaan. Op de zondag is er niet meer gezeild. De harde wind en temperaturen rond het vriespunt zorgden voor pool achtige omstandigheden.
Het gezellige clubhuis, de prima organisatie van de SNEH. Het evenement is voor herhaling vatbaar. In 2019 staat lac de l'Eau d'Heure weer op het programma.
De uitslagen LEH
voor meer foto's en films zie de facebook site van Alix Noel

Luc Ooms en Richard Reurslag.
verslag Geja van Ommen