12footnews

International 12 foot dinghy

vrijdag 5 oktober 2018

Friendshipseries Belgium 27-28 Oktober


De laatste internationale wedstrijden van het seizoen 2018 worden georganiseerd op het grootste meer van Belgie: Lac l'Eau d'Heure, nabij Cerfontaine. Het adres: Rue de Oupia 4 bte 1, 6440 Froidchapelle, Belgium. Zie google maps en bereken de afstand in kilometers vanaf je huis adres.
Het zijn gezamenlijke wedstrijden met de OK jollen. De foto´s uit 2017 geven een indruk van het wedstrijdwater en de goede sfeer.
Inschrijven kan via de plaatselijke zeilclub SNEH. Klik op Oct 27 en daarna kun je je inschrijven. Er is al veel belangstelling.
In 2017 hadden we last van veel wind, maar normaal gesproken is het ongeveer bft 2 tot 3. Ideaal jollenweer.
Het clubhuis van de SNEH is verwarmd en wordt bediend door vrijwilligers van de club.
Zaterdagavond is er een gezamenlijk diner met de OK jol zeilers en muziek. Een filmpje van de muzikale OK jol zeilers en een saxofoon solo van een bekende 12voetsjol zeiler.
Tijdens de Friendshipseries is het gebruikelijk gezamenlijk een huis te huren. Wel zo goedkoop. Zoek elkaar op en maak afspraken. In dit document vind je alle accomodaties in de buurt van Lac L'Eau d'Heure. De parkeerplaats is gratis toegankelijk voor campers. In de auto slapen doen ook veel zeilers tegenwoordig. Geen probleem in Belgie.
Zoek je iemand die perfect Frans spreekt: Neem contact op met Jurri Rooyakkers, Bert Hamminga of Fred Udo.
De CWC organisatie rekent weer op een grote deelname van houten 12voetsjollen (Engels: International 12 foot dinghy) in de klassieke stijl.