12footnews

International 12 foot dinghy

vrijdag 19 maart 2021

Training Zuidlaardermeer 10 april 2021



*** Laatste nieuws.... De training gaat niet door ivm de voorspelde  lage temperaturen en de harde wind. Ergens in Mei volgt een nieuwe poging. Nadere berichten volgen. ****



Foto training 2020. Victor van Solinge bracht Corona bier mee.
De traditionele training van de Zeilvereniging Zuidlaardermeer (ZZ) vindt plaats zaterdag 10 april 2021. Aanvang 10:00hr. Na het optuigen van de boten eerst een korte warming-up om de spieren weer wat soepel te krijgen. Daarna wat theorie over snelheid, ca. 12:00hr het water op, waarna we eerst de boothandling gaan oefenen zoals overstag gaan en gijpen. Vervolgens een paar korte trainingswedstrijden. Tenslotte een nabespreking. Helaas niet in het clubhuis, dat is nog gesloten vanwege Corona, maar op het grasveld met uiteraard 1,5m tussenruimte. De buiten toiletten van het ZZ clubhuis zijn wel open. Deelname is gratis. Jeroen de Groot is voorzitter van ZZ en berekent geen kosten. Graag wel vooraf mailen naar Pieter, als je mee wilt doen. Opgave via de whatsapp groep Friendship Nordics mag ook. Type in de routeplanner: Meerweg 58, Kropswolde voor het clubhuis van ZZ. Zie ook google maps.
Hier de foto's van de training uit voorgaande jaren: training 2015, training 2017 en training 2020. Wellicht ook nuttig, een filmpje van de trainer over gijpen, in 2014 gemaakt in Frankrijk op het Lac des Settons als voorbereiding op een succesvol NK. .
(Pas op: youtube film alleen zichtbaar via internet versie, mobiele versie werkt niet. Zie keuze onderaan deze blog).
Mijn broer Wim toont in dit facebook filmpje de roll tack, gemaakt in 2018 tijdens de Friendshipseries in Kopenhagen, Denemarken.
Als het te hard waait i.c.m. koud weer of aanscherping van de corona maatregelen, wordt de training verplaatst naar een andere datum. Bij twijfel, wordt de knoop uiterlijk 8 april doorgehakt en krijgt iedereen persoonlijk bericht.