12footnews

International 12 foot dinghy

zondag 27 februari 2022

Webinar 9 maart 2022

Een aantal enthousiaste 12voetsjol zeilers organiseert woensdag 9 maart een webinar met als onderwerp: “Het onderwaterschip: verven en poetsen” Aanvang 20:00 hr. Einde 21:00 hr. Twee sprekers deze keer: Edwin Burggraaf en Jan Bart Lucas.
Presentatie 1: Verven en poetsen
Edwin heeft in diverse houten klassen gevaren en daardoor ervaring opgedaan met verfsystemen. En bijzonder, ook met het poetsen van lak. Bij een auto heel gewoon, maar in de botenwereld is die kennis nauwelijks aanwezig. Maar wel heel handig als je voor een glanzend en mooi schip gaat.
Presentatie 2: Het onderwaterschip
Jan Bart was in 1970 wereldkampioen in de Solo klasse en heeft zich tijdens zijn TH studie al verdiept in de behandeling van een onderwaterschip met een minimale wrijvingsweerstand. Wat is dan het beste onderhoudssysteem? Geldt dit ook voor je 12voetsjol? Na afloop van dit webinar, weet je misschien het antwoord.
Opgave via je regio commissaris en denk daarbij aan het doorgeven van het juiste email adres. Het maximale aantal tickets voor dit webinar is vijftig, op volgorde van aanmelding. Iedere deelnemer krijgt twee dagen voorafgaand een email met een link, de spelregels en een deelnemerslijst. Via deze aanmeldlink kan 9 maart 19:55hr een Teams sessie worden gestart op je PC, tablet of smartphone. Meer info nodig over dit webinar? Contactpersonen zijn Pieter Bleeker en Bert Bos.
Het seizoen 2022 nadert met rasse schreden. De kennis opgedaan in dit webinar is bijzonder nuttig voor de eerste evenementen. Bijvoorbeeld Baldeneysee 2-3 april en de jaarlijkse training op het Zuidlaardermeer 9 april.

Presentatie Edwin Burggraaf Verven en Poetsen.
Youtube filmpje over het Poetsen van auto's
Presentatie Jan Bart Lucas Het onderwaterschip.