12footnews

International 12 foot dinghy

dinsdag 5 juli 2022

Princenhoftocht 2022 verslag

Fred Udo (87) wordt aangemoedigd door zijn vrouw Emmy.
Op zaterdag 2 juli de 62e Nationale Princenhoftocht en op zondag 3 juli de 175e Open Wedstrijden, georganiseerd door de Koninklijke zeilvereniging Oostergo sinds 1848. Niets geen moderne fratsen bij deze vereniging, alles volgens de traditie: prijsuitreiking op het starteiland door een bestuur in grijze broek, blauwe blazer en stropdas. Zoals het hoort. En omdat de 12voetsjol zeilers ook van traditie houden was er een hoge opkomst met 23 inschrijvers.
Arnold Salverda heeft een verslag geschreven.
Foto's en video's staan in dit fotoalbum
De foto's van Nick Jankowski staan hier.
De uitslagen van de 62e princenhoftocht en de 175e open wedstrijden staan hier
Voorzitter Tjalling van der Goot reikt de eerste prijs van de Princenhoftocht uit aan Floris van der Meer.
Hoe ziet zijn succesvolle mentale voorbereiding eruit o.l.v. een trainer? Doe het geluid op volle sterkte en bekijk deze video in full screen.

Het persoonlijke verslag van Floris gepubliceerd op facebook: Wat een heerlijke zeildag was het gisteren! De Princenhoftocht stond op het programma, de tochten der tochten van Grou! Het was spanning en sensatie tijdens de terugweg, de start van mijn vader was perfect, die van mij verliep stroef waardoor ik in de middenmode viel. Ondertussen lag mijn vader straat lengte 1e. In de Folkert sloot kreeg ik het ineens op de heupen en ging ik klapje voor klapje van de 10e plek naar de 2e plek, mijn vader was weer in zicht, wat mij extra motivatie gaf om nog een tandje bij te zetten. Bij het stukje bij de Greft bij (Pontje Sytebuorren) kreeg mijn vader geen wind in de zeilen waardoor ik mogelijkheden zag om hem in te halen en dat lukte! Op de Wijde Ee was het een lang stuk het 1e plekje verdedigen en de finish op het Pikmeer was in zicht! De strijd bleef door gaan, 10 meter voor de finish draaide de wind en lagen we ineens boord aan boord! Er klonken 2 toeters binnen 2 seconden. Juichende Floris en Pa had er alles aan gedaan. De prijsuitreiking traditioneel op het starteiland!