12footnews

International 12 foot dinghy

dinsdag 19 juli 2022

ZZ weekend 2022

Nee, dit is geen oorlogsschip van de Russische marine, maar het startschip van de Zeilvereniging Zuidlaardermeer (ZZ), opgericht in 1928. Allemaal noodzakelijk voor het ZZ weekend op 16 en 17 juli. Altijd gezellig, prima organisatie, mooi clubhuis en ook bijzonder: gratis kamperen en voor 6 wedstrijden betaal je maar 25 euro inschrijfgeld. Daar kunnen veel zeilverenigingen een voorbeeld aannemen. Geen dikke prijzen voor de winnaars, maar gewoon iedereen even naar voren komen en een Groninger metworst in ontvangst nemen. Meedoen is tenslotte belangrijker dan winnen. Jeroen de Groot is voorzitter van deze actieve club, waar in 2014 zeer succesvol het Nederlands Kampioenschap in de 12voetsjol is verzeild. Met 60 boten totaal was voorzitter Jeroen heel tevreden over de opkomst, verdeeld over 16m2, O-jol, Finnjol, Laser en dus ook de 12voetsjol. In totaal zijn er 4 wedstrijden verzeild, 3 op de zaterdag met bft 3-4 en op de zondag 1 wedstrijd met zachte wind en winddraaiingen van 180 graden. De middagwedstrijd ging dan ook niet door. De officiele uitslagen en de foto's staan in dit foto album
Marius van der Pas is door Geja van Ommen gevraagd een verslag te schrijven en gezien zijn achtergrond (boekenwereld) heeft hij er iets bijzonders van gemaakt. Lees het hier.
Dobberen op de zondag. Met pijn en moeite kon er nog 1 wedstrijd worden uitgeperst. De zwaargewichten Durk Zandstra en Bert Bos, 1 en 2.
Iedereen een droge Groninger metworst bij de prijsuitreiking.