12footnews

International 12 foot dinghy

maandag 8 april 2024

Verslag Baldeneysee 2024

De Duitse zeilvereniging SKS (Segler Kameradschaft Scheppen) is bijzonder trots dat er twee klassen op de Baldeneysee aan de start verschenen met een Olympische geschiedenis: de 12voetsjol in 1920 en 1928, de O-jol in 1936. In totaal 8 inschrijvers bij de 12voetsjol en 25 bij de O-jollen. Vijf wedstrijden zijn onder zomerse temperaturen tot 25 graden verzeild, drie op de zaterdag 6 april en 2 op de zondag 7 april. Prachtig zeilweer met BFT 4, maar wel met flinke uitschieters, waardoor je moest oppassen niet om te slaan. Wim Bleeker was weer bijzonder goed in vorm, van de 5 wedstrijden was hij 4 keer de winnaar, dus dat belooft nog wat dit seizoen. Zie hier de uitslagen
Vrijdagavond met z'n allen pizza eten in het gezellige clubhuis. En op de zaterdag avond een drie gangen diner voor 25 euro pp. Het inschrijfgeld is defacto maar 10 euro en waar vind je nog zoiets. Daarnaast had iedereen, zoals gebruikelijk weer een zelfgebakken taart meegenomen. De SKS is een zeilvereniging met veel vrijwiligers en deskundigheid. De banen lagen er dan ook perfect in. In het foto album een compilatie van de mooiste foto's en video's. Tijdens de prijsuitreiking heeft Bert Bos de organisatie bedankt en reikte Reinhard Schroeder nog een extra prijs uit voor de oudste boot, Ook de oudste en jongste stuurman mochten naar voren komen.
Wim Bleeker met de Friendship wissel beker. Een Italiaanse prijs ooit gewonnen door Leen de Goederen en ter beschikking gesteld aan de 12footcwc.