12footnews

International 12 foot dinghy

zaterdag 21 maart 2015

Jollenbulletin vernieuwd


Het jollenbulletin is vernieuwd. Prachtige foto's, mooie verhalen en het verschijnt twee keer per jaar als glossy blad in een oplage van 360 stuks. De redactie bestaat nu uit Wietske van Soest, Jeannet Blokland, Willem de Boer en Lia Dudok van Heel. Niet alleen verhalen in het Nederlands, Steve Crook heeft ook een artikel geschreven in het Engels over de interessante geschiedenis van de Insect dinghies, een vergelijkbare boot als de 12-voetsjol uit de jaren 20. De zeilclub waar de insect dinghies altijd hun wedstrijden hebben gevaren, organiseert in 2016 een jubileum. Er zijn plannen dan weer een reis naar Engeland te organiseren, het internatioale West-Kirby evenement met deelnemers uit 10 verschillende landen, is veel mensen goed bevallen. De klassieke houten jol wordt in Engeland steeds populairder en uiteraard willen we daar graag een steentje aan bijdragen.
Rechts een foto uit het nieuwe blad, een zeilwedstrijd uit 1930 op het Sneekermeer. Nieuwsgierig naar de inhoud van het jollenbulletin? Wordt lid van de Twaalfvoetsjollenclub, voor 20 euro per jaar. Leden met een 12voetsjol betalen 30 euro. Ook steeds meer buitenlanders worden lid van de twaalfvoetsjollenclub. Daarnaast sluiten ze zich ook aan bij het KNWV (Koninklijk Nederlands Watersport Verbond) door een 12voetsjol met een Nederlands certificaat te kopen.
In de maand April 2015 zal de nieuwe website van de Twaalfvoetsjollenclub online gaan. Houd het in de gaten door op www.twaalfvoetsjollenclub.nl te klikken. Webmasters zijn: Jan Sonnenberg en straks ook Sjouke Dijkstra.
Regelmatig verschijnt ook een digitale email nieuwsbrief met de naam Jollenpost. De secretaris van de Twaalfvoetsjollenclub is Patricia Scherpel. Zij is de eindredacteur van dit communicatie medium.
Ook op facebook is de twaalfvoetsjollenclub te vinden onder de openbare groep met de naam twaalfvoetsjollenclub. Beheerder is Pieter Bleeker.