12footnews

International 12 foot dinghy

zondag 15 maart 2015

Regio Noord bijeenkomst 15 maart


30 jollenzeilers plus aanhang, hebben 15 maart de voorjaarsbijeenkomst van de twaalfvoetsjollenclub regio Noord bezocht. De watersportplaats Grou in cafe Amicaal was het verzamelpunt. Gerrig Klugkist kreeg de prijs van verdienste uitgereikt door regiocommissaris Sjouke Dijkstra, een fles Joustra Beerenburg. foto boven. De reden: veel werk op de achtergrond en ook zijn functie in het landelijke bestuur. Gerrit zal zich gaan wijden aan mantelzorg, maar hoopt nog wel regelmatig op het water te zijn.
Erik de Vries kreeg de "zet 'm op prijs" uitgereikt. Een zilveren jol, ooit gemaakt door de jollenpromotor uit de jaren 70, de tandarts Max Breunink.
Het wedstrijd programma is uitgebreid besproken. Zowel de nationale als de internationale. Voor de training op 4 april op het Zuidlaardermeer is veel belangstelling. Ook het eerste Friendship evenement in Duitsland op de Baldeneysee, 11-12 april, gaat boven verwachting. Reinhard Schroeder is de promoter. Het traditionele Kaag evenement, ook een internationaal friendship evenement, zal dit jaar een grote noordelijke afvaardiging kennen. Wel maakt men zich zorgen over de hoge hotelprijzen. Misschien kan de regio Westen hier wat creatiefs op verzinnen en goedkoop onderdak organiseren bij mensen thuis. Het derde internationale friendship evenement zal 11,12 July in Frankrijk worden verzeild, op het Lac des Settons.
De komende technische vergadering is ook uitgebreid besproken. Vanuit het Noorden zou men graag zien, dat deze belangrijke vergadering ook eens in het Noorden wordt gehouden. Waarom altijd in het Westen. Een centrale plek in het midden van het land is eventueel ook nog wel bespreekbaar. De noordelijke vertegenwoordiger in de TC, Willem de Boer, zal zich hier ook hard voor gaan maken. In het Noorden hecht men aan traditie, een aluminium mast op een jol is onbespreekbaar. Aan de andere kant, super conservatief hoeft ook weer niet. Willem de Boer, net benoemd tot TC lid, heeft uitgelegd hoe de procedure in zijn werk gaat.
De plannen voor de nieuwe website en het nieuwe redactieteam is uitgelegd door Bert Bos, de nieuwe landelijke voorzitter. Het nieuwe jollenbulletin zal binnenkort verschijnen, Jeanet Blokland heeft ons nieuwsgierig gemaakt. Het wordt een glossy bulletin, dat twee keer per jaar zal verschijnen en vooral achtergrondinformatie zal bevatten.