12footnews

International 12 foot dinghy

donderdag 2 juli 2015

Nederlands Kampioenschap 24-26 juli

Het Nederlands Kampioenschap 2015 zal op 24 t/m 26 juli worden verzeild op de Braassemmermeer. Zie ook de website van de twaalfvoetsjollenclub

De Willem de Vries Lentsch beker uit 1928 gaat dan naar de Nederlandse Kampioen 2015. Op de beker staan vele beroemde 12voetsjolzeilers met hun naam vermeld, zoals de Wit, Bohre, Huijbers en natuurlijk Daan Kachgelland: de gouden medaille winnaar in de O-jol van 1936. Hij heeft ook altijd 12-voetsjol gezeild.


Willem de Vries Lentsch was de Nederlandse 12voetsjolzeiler op de Olympische spelen van Amsterdam in 1928 en heeft deze beker ooit ter beschikking gesteld.

De voorbereidingen bij de deelnemers NK2015 zijn in volle gang, waarbij alvast de nodige psychologische speldeprikjes worden uitgedeeld. Wie niet meer sterk is, moet slim zijn. Wim Bleeker is een kanshebber en als zijn oudere broer heb ik geprobeerd hem alvast wat zenuwachtig te maken door deze prikkelende foto te sturen via whatsapp.

``Trainingskamp Princenhof....``

Wim pareerde deze aanval heel goed door deze foto te sturen. Mijn eerste psychologische truc is hierdoor mislukt, maar er volgen nog meer.

``trainingskamp Assen....``

Andere kanshebbers waar je je geld op kunt zetten: Jeroen de Groot, Bob Heineke,, Emiel Westerhof (in grote vorm), Martijn van der Pol, Duuk Dudok van Heel, Huib Ozinga, Fred Knitel de Duitser Reinhard Schroeder en de Canadese Nicky Arnoldus. En uiteraard zal er ongetwijfeld ook weer een onbekende Dark Horse opstaan. Op de beker staat internationale 12voetsjollenklasse. En feitelijk is het dat ook nog steeds. Ook buitenlanders kunnen immers meedoen, mits in het bezit van een Nederlandse licentie en lid van een Nederlandse watersportvereniging.

Het echte trainingskamp voor het NK zal 11/12 juli op het Lac des Settons plaats gaan vinden. 17 deelnemers uit diverse landen doen mee. Naast de training is het ook gewoon een vakantie. Mocht je op het laatste moment besluiten mee te gaan, mail even naar Romain Berard of bel mij op mijn mobiel.