12footnews

International 12 foot dinghy

maandag 27 juli 2015

Wim Bleeker nederlands kampioen 2015


Wim en Marcel Bleeker Nederlands Kampioen 2015. Tweede Jeroen de Groot en Damy Jansen. In de laatste 50 meter voor de finish van de laatste en zesde wedstrijd is het kampioenschap beslist. Door een kleine windraaiing pakte Emiel Westerhof de eerste plaats net voor voor Jeroen de Groot. Tegelijkertijd ging Wim Bleeker van 4 naar 3. Dat was net voldoende voor de eindoverwinnning.
einduitslag
Een moeilijk kampioenschap voor de organisatie en wedstrijdleider Hans Juray om 44 jollen een waardig kampioenschap te laten varen. Op de vrijdag geen wind en op de zaterdag windkracht 10. Vrijdagavond zijn er 2 wedsrijden uitgeperst en op de zondag nog 4. De zes wedstrijden waren spannend en de uitslag gevarieerd.
naast Jeroen de Groot en Wim Bleeker was aanvankelijk ook Bob Heineke nog in de race. In de laatste 2 wedstrijden liet hij het afweten met als resultaat dat de PIP kampioen van 2015 genoegen moest nemen met een vijfde plaats. Huib Ozinga (3e) en Emiel Westerhof (4e) konden Bob daarom nog passeren.
Het beste vrouwenteam waren de zussen Sabine en Froukje Romkes. zij eindigden heel fraai op de zesde plaats
Pieter Bleeker eindigde in 2014 op de eerste plaats, maar moest het nu doen met de twaalfde plaats. Dat gaf recht op de Roderick van Voorst tot Voorst prijs. Deze gaat naar de jolzeiler die op de 12e plaats eindigt. Illustere namen staan op deze prijs: Hein Daniels, Hans van der Kooy, Huib Ozinga, Bob van der Pol, Hans Reyers, Fred Knitel, Karel de Boer en Erik van der Meer. Een hele eer als je naam aan dit gezelschap wordt toegevoegd. Zo ben je kampioen en zo eindig je op de 12e plaats. Het kan verkeren in de klassieke houten jol, de oudste eenheidsklasse ter wereld.

Fraaie fotos's van het NK 2015.
De organiserende vereniging was watersportvereniging de Braassemermeer. klik op de foto van Wim en Marcel voor meer info.

foto s gemaakt door Bob van der PolWim and Marcel Bleeker in the NED869 Trupial: Dutch champion 2015.
On the background the women team: Sabine and Froukje Romkes