12footnews

International 12 foot dinghy

maandag 20 september 2021

September wedstrijden Grou

De september wedstrijden in Grou zijn tevens het klassenevenement van de Twaalfvoetsjollenclub. Bert Bos heeft gewonnen met een heel goede klassering: 1,2 en 3. Bert heeft 2 maanden niet gevaren vanwege een ingrijpende oog operatie. Durk Zandstra zeilde als een krant en vroeg aan Bert: hoe heette die oogchirurg van jou ook alweer.. De uitslagen GWS.
Op de zaterdag weinig wind, die ook nog eens heel veranderlijk was. Pieter Prins van de regio Loosdrecht verzuchte: dit is te moeilijk en niet leuk meer. Maar op de zondag stond er een strakke bft 3-4 wind en was hij vooraan te vinden. De wedstrijden zelf worden door GWS altijd prima georganiseerd, daar hebben we als Twaalfvoetsjollenclub geen werk van. Het diner wordt al jaren door Erik van der Meer en Jacqueline Brijder geregeld. Ditmaal bij de Chinees, waarbij de eerste consumptie door de club werd betaald. Tjibbe van der Laan (86, zie foto boven) is grotendeels hersteld van zijn hersen infarct en wil in zijn hoofd graag weer in de jol zeilen. Maar waarschijnlijk zit het er niet meer in, wat hem bijzonder spijt. Tonny Surendonk is nog ouder en heeft meegedaan op het NK, maar kreeg 12 DSQ's achter haar naam vanwege het conflict over de zwaardspleet. De regio Kaag heeft daarom een petitie opgesteld, die door alle Noordelijke zeilers is ondertekend. "wij staan achter Tonny" en "evaluatie controle metingen op de ALV" is het doel. Tjibbe heeft een prima avond gehad, een clubman in hart en nieren (zie logo). Zeilen in  een jol is geen garantie om gezond oud te worden, maar het helpt wel. Zie ook de resultaten van de 80-ers Piet de Boer en Willem de Boer (geen familie)
De prijswinnaars 1 Bert Bos, 2 Erik van der Meer, 3 Pieter Bleeker, 4 Floris van der Meer en 5 Arnold Salverda (2e van links). Arnold was vroeger een bekende Vaurien zeiler en nu steeds beter op dreef in de 12voetsjol.
Grote opkomst bij het jollendiner in de Chinees te Grou en een toespraak van Tjibbe. Zie hier het foto album van een geslaagd evenement. Een interview met Tjibbe in de Leeuwarder courant uit 2015.