12footnews

International 12 foot dinghy

maandag 6 maart 2023

Training Zuidlaardermeer 8 april 2023

De training van de regio Noord en de Zeilvereniging Zuidlaardermeer (ZZ) vindt plaats zaterdag 8 april 2023. Aanvang 10:00hr. Trainers zijn Wim Bleeker, Pieter Bleeker en Jeroen de Groot.
Na het optuigen van de boten een korte warming-up om de spieren weer soepel te krijgen, zie foto. Daarna theorie over het trimmen van de jol, ca. 12:00hr het water op, waarna we de boothandling gaan oefenen zoals overstag gaan en gijpen. Vervolgens een paar korte trainingswedstrijden met een nabespreking en een drankje tot slot in het clubhuis van ZZ.
Voor met name benzinekosten van de volgboot, vraagt Jeroen de Groot als voorzitter van de zeilvereniging Zuidlaardermeer een vergoeding van 5 euro per 12voetsjol.
Opgave via de secretaris van de twaalfvoetsjollenclub, de whatsapp groep Friendship Nordics of een mail naar Pieter Bleeker. Ook als je nog geen jol hebt, maar wel belangstelling, ben je welkom. Gewoon langskomen, vaak zijn er mogelijkheden mee te varen. De Zeilvereniging Zuidlaardermeer kun je vinden door in de routeplanner Meerweg 58, Kropswolde in te voeren. Zie ook google maps Zeilvereniging Zuidlaardermeer aan de Meerweg, richting paviljoen de Rietzoom.
Voor een indruk, hier de foto's van de training 2020, training 2015, training 2017, training 2022.

*** let op: mocht het weer te slecht zijn, dan wordt de training afgelast. Houd deze blog in de gaten ***

*** laatste nieuws: de training gaat door. Weersverwachting: bft 3, 12 graden, zon. Weercijfer 8. Ideaal zeilweer dus voor april. Komt allen en geniet van een leerzame en gezellige dag bij de Zeilvereniging Zuidlaardermeer. Het hek gaat om 9:00hr open. Het clubhuis is open ***