12footnews

International 12 foot dinghy

maandag 31 juli 2023

De Bocht 2023 verslag

De Bocht is een klein meer in de buurt van Mechelen, België. Maar bijzonder geschikt voor een gezellig, kleinschalig Friendship event. Campers konden 15-16 juli 2023 op het terrein, naast het clubhuis van de zeilvereniging VVW Hazewinkel staan, midden in de natuur. De Belgische 12voetsjollenclub is in 2023 geadopteerd door de vereniging VZW Tolerant. De missie is het behoud van nautisch erfgoed en heeft er daarom voor gezorgd dat de Belgische vloot nu uit 5 jollen bestaat. Oude jollen worden opgeknapt en zo weer in de vaart gebracht. Hoe het de jolzeilers is vergaan, die hebben deelgenomen staat beschreven in dit verslag.
Foto's geven vaak de beste indruk en zijn verzameld in dit foto album
Maar de beste indruk van dit Friendship event is onderstaande video met bijpassende muziek. Luc Kerremans en Dirk Gaudaen zijn de makers, beide bestuursleden van VZW Tolerant.



De Duitser Reinhard Schroeder is in 2023 bijzonder goed in vorm en op dit moment wellicht één van de beste jolzeilers in Europa. Ook al een keer bijna Nederlands kampioen, door een protest ging het niet door. Let vooral op zijn roll-tack techniek, goed te zien in de video. Zie hier alle uitslagen van de Bocht, Belgie 2023.