12footnews

International 12 foot dinghy

dinsdag 17 november 2020

Sneller Zeilen

 

Hero Breuning (foto boven) heeft 16 november een beeldbel presentatie gegeven. Ook wel webinar genoemd. Zie foto hieronder voor een indruk hoe zoiets werkt.


De presentatie van Hero kreeg iedereen op het scherm te zien , met de deelnemers daaronder. Door een digitaal handje op te steken, kon een vraag worden gesteld. In een uur werd de uitgebreide research van Hero op deze manier gedeeld. Heb je de sessie gemist, de presentatie en de video's staan hieronder.  

Presentatie Hero Breuning sneller zeilen
Video aan de wind zeilen in een Laser (voorbeeld)
Video aan de wind zeilen 2 in een Laser (voorbeeld)

Gezien de beperkte tijd, is alleen het aan de wind zeilen behandeld. Het voor de wind zeilen, zal in een volgende sessie aan de orde komen.

Bert Bos heeft een verslag van de bijeenkomst gemaakt .

Er kwam ook een vraag over overstag gaan en gijpen in een 12voetsjol. In dit blog artikel staan instructiefilmpjes van Wim en Pieter Bleeker.

overstag gaan en gijpen

Heb je inspiratie gekregen over dit onderwerp en wil je het delen? Stuur je bijdrage naar de webmaster, wordt het daarna hier gepubliceerd. 

Meer informatie over tell tales naar aanleiding van een discussie op de app groep Friendship Nordics

14 december 2020 zal Bert Hamminga een beeldbel sessie presenteren over het onderwerp 3D scannen van de jol. De uitnodigingen volgen via de geƫigende kanalen.